Amsterdamse Golfclub

Terug
 

/uploads/webshop/vlag.JPG

 

Amsterdamse Golfclub

Provincie
Noord-Holland
Spelen met:
EGA Handicap 28
Voorzieningen:
Restaurant, Kleedkamers, Buggy beschikbaar,
Oefenfaciliteit:
Drivingrange, Chippingarea, Puttinggreen, Oefenbaan, Golfschool,
 
18 holes Par 72 Parkbaan 5921 meter CR 71.2 SR 131
9 holes
spelen vanaf
€ 85,-
 
 
 

Informatie Amsterdamse Golfclub

Even buiten Amsterdam, vlakbij Halfweg, ligt de 18 holes baan van de Amsterdamse Golfclub. Hoewel dicht bij de grote stad, waan je je in een oase van rust op deze parkbaan. Op het terrein vindt je alles wat een golfbaan interessant maakt. Voldoende waterpartijen, strategisch geplaatste bunkers en lastige greens. De Amsterdamse Golfclub is één van de oudste golfclubs in Nederland. De club bestaat sinds 1934.

Amsterdamse Golfclub: De holes
De holes op de Amsterdamse Golfclub zijn niet eenvoudig. Vooral op de tweede negen vindt je een aantal holes die niet eenvoudig te bespelen zijn voor de meeste spelers. De par-5 veertiende is een hole die er echt uitspringt. De hole kent een dogleg naar links en een dogleg naar rechts en is bovendien geflankeert door grote waterpartijen. Wie risico’s durft te nemen kan hier een mooie score behalen, maar degene die geen controle kan houden over zijn swing loopt de kans grote averij op te lopen. Over het algemeen zijn spelers van mening dat er weinig variatie zit in de par-4 holes. De holes zijn allemaal keurig onderhouden. Maar de gevorderde speler zal na een paar keer spelen waarschijnlijk de variatie gaan missen.

Amsterdamse Golfclub: De faciliteiten
Als één van de oudste golfclubs in Nederland beschikt de Amsterdamse Golfclub over een zeer fraai clubhuis. Het restaurant genaamd ‘2Ball’ is uitstekend te noemen. Er worden lunches verzorgd maar ook uitstekende diners. Voor spelers die de baan in gaan is het mogelijk om vanuit het restaurant een lunchpakket mee te krijgen. De oefenfaciliteiten op de Amsterdamse Golfclub zijn ook prima. Naar eigen zeggen beschikt de Amsterdamse Golf Club over één van de beste oefenaccomodaties van Nederland. Op steenworp afstand van het clubhuis vindt je overdekt afslagplaatsen en ook zijn er putting greens, chipping greens en oefenbunkers. Iedere slag kan dus uitgebreid geoefend worden. Wie weinig tijd heeft en toch een ronde wil spelen kan terecht op de par-3 baan. De baan heeft zes korte holes van 55 tot 120 meter lengte.

 

Adresgegevens :

Amsterdamse Golf Club
Bauduinlaan 35
1047 HK Amsterdam

 

Route

 

Banen in de buurt