Golfbaan d'Amelander Duinen-Hollum

Terug
 

Golfbaan d'Amelander Duinen-Hollum

Provincie
Friesland
Spelen met:
Clubhandicap 54 Nationaal Golfpaspoort
Voorzieningen:
Buggy beschikbaar, Kleedkamers, Restaurant,
Oefenfaciliteit:
Drivingrange, Puttinggreen, Oefenbaan 9 holes par 3, Golfschool,
 
9 holes Par 72 Linksbaan 5862 meter CR 71.2 SR 112
  9 holes
spelen vanaf
€ 30,-
 
 

Aanbiedingen

 

Informatie Golfbaan d'Amelander Duinen-Hollum

Wie een bezoek brengt aan Ameland mag een rondje spelen op Golfbaan ‘d Amelander Duinen absoluut niet overslaan. De baan is de eerste golfbaan in Nederland die niet op het vaste land ligt. Wie van de natuur houdt zit goed op deze golfbaan. Duinlandschap, de typische vegetatie en begroeiing die je van de Waddeneilanden kent kenmerken deze golfbaan. De altijd aanwezige zeewind maken het bespelen van de holes niet gemakkelijk.

Golfbaan d’ Amelander Duinen: De holes
We gaven al aan dat Golfbaan d’Amelander Duinen uitdagend is. Dat het spelen op Golfbaan d’Amelander Duinen niet gemakkelijk is wordt bijvoorbeeld duidelijk op de par-3 vierde. Het lijkt een vrij gemakkelijke hole maar de strategisch geplaatste bunkers (voor en rondom de green) maken het niet gemakkelijk om in één keer op de green te spelen.

Een andere hole die we hier uit willen lichten is de par-4 zevende. De hole is voor par-4 begrippen tamelijk lang. Spelers zijn vaak geneigd vanwege deze lengte extra kracht te gebruiken bij de afslag. Dit komt de precisie vaak niet ten goede. De fairway is één van de smalste op deze golfbaan. Een goede tip is om deze hole te benaderen als een par-5, hiermee vergroot je de kans op een goede score.

Golfbaan d’ Amelander Duinen: De faciliteiten
Naast de 9 holes golfbaan kun je op Golfbaan d’Amelander Duinen spelen op de par 3 baan. Een korte baan waar de beginnende speler uitstekend uit de voeten kan.

Wie na het spelen even wil nagenieten en uitrusten kan terecht in het mooie clubhuis op het terrein.

Voor het bijspijkeren van je vaardigheden kun je terecht bij Golfschool Ameland, waar zeer vaardige pro’s je graag helpen om de kwaliteit van je spel te verbeteren. Er is van alles mogelijk, van individueel lessen tot lessen in kleine groepen.

Adresgegevens
Golfbaan d’Amelander Duinen
Oosterhiemweg 20
9161 CZ Hollum-Ameland
 

 

Route

 

Banen in de buurt