Golfbaan de Gelpenberg-Aalden

Terug
 

Golfbaan de Gelpenberg-Aalden

Provincie
Drenthe
Spelen met:
EGA Handicap 36
Voorzieningen:
Restaurant, Buggy beschikbaar, Kleedkamers,
Oefenfaciliteit:
Drivingrange, Chippingarea, Puttinggreen, Oefenbaan, Golfschool,
 
18 holes Par 72 Bosbaan 6031 meter CR 72.0 SR 134
  9 holes
spelen vanaf
€ 30,-
 
 

Aanbiedingen

 

Informatie Golfbaan de Gelpenberg-Aalden

Golfbaan de Gelpenberg ligt in het Drentse Aalden. Het is de thuisbasis van Golfclub de Gelpenberg, de oudste golfclub in Drenthe. De club is opgericht in 1970. De baan ligt midden in het Drentse bos en heidelandschap en heeft 18-holes. De NGF heeft de baan een A-status gegeven. Golfbaan de Gelpenberg ligt op korte rijafstand van de plaatsen Emmen, Hoogeveen en Coevorden.

 

Golfbaan de Gelpenberg: De holes

In 2012 is Golfbaan de Gelpenberg door GolfWeekly uitgeroepen tot beste golfbaan van Noord Nederland. En dit is niet voor niets. Omdat de baan is aangelegd op zandgrond is hij vrijwel het gehele jaar goed bespeelbaar. De eerste 9 zijn aangelegd in 1972. Twintig jaar later was de uitbreiding naar 18 holes een feit. Een hole die er echt uitspringt is de 18e. Deze hole heeft de grootste natuurlijke bunker van West Europa!

 

Golfbaan de Gelpenberg: De faciliteiten

Brasserie ‘De Gelpenberg’ is de plek waar je na je ronde prima terecht kan voor wat te eten of te drinken. Het is ook mogelijk om een lunchpakket mee te krijgen voor in de baan. Je kunt de brasserie ook afhuren voor een feest of een zakelijk bijeenkomst.

De oefenfacilitieiten zijn prima verzorgd op Golfbaan de Gelpenberg. Er is een driving range, een chippinggreen en er zijn een aantal puttinggreens. Het korte spel kan geoefend worden op de 6 par-3 holes. Het is tegen een aantrekkelijk tarief mogelijk om een jaar lang onbeperkt te oefenen.

 

Adresgegevens Golfbaan de Gelpenberg

Gebbeveenweg 1
7854 TD Aalden
0591-371929

Route

 

Banen in de buurt