Golfbaan Dirkshorn

Terug
 

Golfbaan Dirkshorn

Provincie
Noord-Holland
Spelen met:
EGA Handicap 36 Nationaal Golfpaspoort
Voorzieningen:
Restaurant, Kleedkamers,
Oefenfaciliteit:
Drivingrange, Chippingarea, Puttinggreen, Golfschool,
 
18 holes Par 72 Inland Linksbaan 5724 meter CR 70.8 SR 129
9 holes
spelen vanaf
€ 30,-
 
 
 

Informatie Golfbaan Dirkshorn

Golfbaan Dirkshorn in Noord-Holland heeft 18-holes en ligt tussen Alkmaar en Schagen. De baan heeft door zijn ligging een open karakter en het landschap is typisch Hollands te noemen. Spelers die Golfbaan Dirkshorn aandoen zijn zonder uitzondering verrast door de afwisseling in de holes. Dit komt omdat de baan in eerste instantie misschien wat kaal lijkt, maar niets is minder waar. Door het open karakter heeft de wind vaak vrij spel wat een extra moeilijkheid met zich meebrengt.

Golfbaan Dirkshorn: De holes
De uitdaging en moeilijkheid van Golfbaan Dirkshorn komt bijvoorbeeld tot uiting bij de par-4 vierde. Een scherpe dogleg naar rechts vraagt om goed coursemanagement. De ontwerper van de baan heeft op de par-4 dertiende goed nagedacht over waar hij de waterhindernis zou plaatsen. Een eerste shot met teveel lengte belandt in het water. Het is dus voor de longhitters aan te raden om een beetje in te houden bij de afslag. Wat overblijft is een vrij lange approach naar de green. De green van de par-4 zeventiende is bijzonder vanwege het feit dat hij op een schiereiland ligt. De approach naar de green is hiermee niet gemakkelijk, voordat je het weet ligt de bal in het water.

Golfbaan Dirkshorn: De faciliteiten
Golfbaan Dirkshorn is voorzien van alle faciliteiten die je als golfer kan wensen. De club heeft een prachtig clubhuis, een golfshop, een golfschool en driving range.

 

Adresgegevens :

Golfbaan Dirkshorn
Groenvelderweg 3
1746 EE Dirkshorn

 

Route

 

Banen in de buurt