Golfbaan Heelsum

Terug
 

Golfbaan Heelsum

Provincie
Gelderland
Spelen met:
Clubhandicap 54 Nationaal Golfpaspoort
Voorzieningen:
Restaurant, Kleedkamers, Buggy beschikbaar, Wi-Fi,
Oefenfaciliteit:
Drivingrange, Chippingarea, Puttinggreen, Golfschool,
 
27 holes Par 72 Heidebaan 5682 meter CR 69.5 SR 124
  9 holes
spelen vanaf
€ 32.50
 
 

Aanbiedingen

 

Informatie Golfbaan Heelsum

Golfbaan Heelsum is een prachtige baan op de Veluwe. De ligging van deze baan maakt het tot een van de meest natuurlijke banen in Nederland. Op Golfbaan Heelsum kun je vrijwel het hele jaar door spelen op zomergreens. De Veluwe is door zijn ondergrond ideaal voor een golfbaan. Golfbaan Heelsum is aangelegd op een zand ondergrond wat ervoor zorgt dat water snel wegvloeit in de bodem. Daardoor kun je het hele jaar door op zomergreens spelen.

Golfbaan Heelsum heeft de beschikking over maar liefst 27 holes verdeeld over lussen van 9 banen. De locatie van de baan heeft een historisch karkater. In WO II was het terrein het landingsgebied van Britse troepen.

Golfbaan Heelsum: De holes
De eerste lus van de golfbaan heet heel toepasselijk Airborne en is gelegen in het meer beschutte deel van de golfbaan. Je vindt er vele natuurlijke hindernissen dus iedere speler wordt gedwongen om goed na te denken over zijn of haar volgende slag. Een hole die we hier uit willen lichten is hole 6, een lange par-5. Wie zijn drive niet aan de linkerkant van de hole weet te houden krijgt met zijn tweede slag te maken met een blind tweede schot. Nauwkeurigheid wordt op deze hole beloond.

De tweede lus is de Sandr, die zijn naam dankt aan de laatste ijstijd, toen de ondergrond bedekt was met een laag ijs. Smeltwater kon niet gemakkelijk in de grond wegsijpelen waardoor zogenaamd sandrs zijn ontstaan. Sandrs zijn droogdalen, een waaiervormige afzettingsvorm die voor een ijskap gevormd is. De hole die je echt gespeeld moet hebben is hole 4. Hole 4 van Golfbaan Heelsum heeft een hoog liggende tee welke uitzicht geeft over het landschap. Het mooie uitzicht gaat wel gepaard met een van de meest uitdagende tee shots op Golfbaan Heelsum

De derde lus is Helsum. Zijn naam dankt deze golfbaan aan de naam die mensen vroeger hadden voor dit gebied. De arme en woeste gronden van deze golfbaan werden vroeger aangeduid met het woordje hel. De hole die we hier willen uitlichten is de par-3 tweede. De natuur heeft vrij spel op deze hole. De uitdaging zit hem in het feit dat een shot naast de green vrijwel meteen een onspeelbare bal oplevert.

Golfbaan Heelsum: De faciliteiten
Met een schitterend uitzicht op de 3 lussen heeft Golfbaan Heelsum een clubhuis waar u terecht kunt voor een kopje koffie en meer. Met een uitgebreide diner- en wijnkaart is er in dit restaurant voor elke wat wils. Ook voor bijeenkomsten met grote groepen biedt het clubhuis ruimte. Er zijn verschillende vertrekken waar u terecht kunt met uw gezelschap.

Op de golfschool van Golfbaan Heelsum zijn drie vaardige pro´s aanwezig om het niveau van uw spel op te krikken. Het is mogelijk om een complete GVB cursus te volgen, maar ook gevorderde spelers zijn natuurlijk van harte welkom. Het is tevens mogelijk om groepslessen te boeken of een clinic te doen voor uw bedrijf.

Een uitstekende golfshop mag uiteraard niet ontbreken op Golfbaan Heelsum. Het brede assortiment voorziet in de behoefte van iedere golfer. U krijgt kwaliteit en een hoge service in ruil voor een aantrekkelijke prijs.

Adresgegevens
Golfbaan Heelsum
Ginkelseweg 14
6866 DZ Heelsum

Voor een goede start van een geslaagde golfdag: Lees de reserveringsinstructies op de voucher!

Route

 

Banen in de buurt